Voličomer – trochu spamu na podporu jednej ankety

6. mája 2010, Jaroslav Matyáš, Nezaradené

Pravda.sk dnes spustila celkom milú anketu s názvom Voličomer. Nie je to žiadny prieskum voličkých preferencií. Princíp je v tom, že (napríklad) som už prakticky rozhodnutý voliť nejakú stranu, ale moje názory môžu byť úplne iné ako názory väčšiny voličov danej strany. Ak nechodím každý deň na pivo so sto ďalšími ľuďmi, s ktorými sa rozprávam o politike, nemám šancu zistiť, či vlastne som typický volič danej strany a či zapadnem medzi jej ostatných voličov, alebo som úplne mimo prúdu.

volicomer630x185

Anketa mi povie, ako na tom som. Odpoviem na 20 otázok typu „Súhlasíte s finančnou podporou cirkvi zo strany štátu?“ a na konci uvediem stranu, ktorú sa chystám voliť. Moje odpovede sa porovnajú s odpoveďami ostatných ľudí, ktorí už dotazník vyplnili, a zobrazí sa mi graf udávajúci percentuálnu mieru zhody mojich názorov s názormi voličov všetkých strán, ktoré idú do parlamentných volieb 2010.

Samozrejme, výsledky netreba brať príliš vážne a závisia dosť od toho, koľko ľudí už predo mnou dotazník vyplnilo. Interná infomácia (:-) z kuchyne Pravda.sk hovorí, že zatiaľ je niekoľko stoviek vyplnených dotazníkov. Veď vyskúšajte a uvidíte. Snažte sa anketu aspoň prvý raz vyplniť seriózne, ale aj takáto sranda vám môže vyjsť:

volicomer500x532

P.S. Ospravedlňujem sa za tento napoly reklamný post. Dôvod: tá anketa je podľa celkom zaujímavý projekt.